Der står en håndværker bag

– En af grundene til, at København har beholdt sin egenart på trods af byens enorme udvikling siden min ungdom i 90’erne – det er håndværkerne! Det er den kvalitet, som langt hovedparten af det byggeri, der er opført i København over de seneste 20 år, er kendetegnet ved. Det er en af grundene til, at København den ene gang efter den anden bliver kåret som en af verdens bedste byer at leve i – at byudviklingen er gået hånd i hånd med gode arkitekter og gode håndværkere.

Lars Weiss, 1. næstformand for Københavns Borgerrepræsentation, bød de ca. 200 deltagere i hovedorganisationen Danske Malermestre velkommen til årets generalforsamling.

Sådan lød det fra første næstformand i Københavns Borgerrepræsentation, Lars Weiss, da han bød malermestre fra hele landet velkommen til generalforsamling i Københavns Malerlaugs hovedorganisation, branche- og arbejdsgiverforeningen Danske Malermestre lørdag den 11. juni på Copenhagen Marriott Hotel.

Mens medlemmerne holdt generalforsamling var ledsagerne på tur rundt i det københavnske. På Cafe La Glace hørte deltagerne historien bag det berømte konditori – og nød kostelige smagsprøver – hvorpå de blev budt på en havnerundfart.

Under generalforsamlingen glædede Danske Malermestres formand, Per Vangekjær, sig over, at antallet af elever, der er i gang med bygningsmaleruddannelsens hovedforløb, er syv procent højere i år end i fjor. Helt præcis 1.277 lærlinge.

Men selv om malerfaget har godt tag i de unge, er der brug for flere, dygtige malersvende. Derfor fortsætter mestersiden sammen med Malerforbundet i Danmark kampagnen blivmaler.nu. Den bliver nu målrettet studenter, der ikke kommer videre.

Lokalt er Københavns Malerlaug gået sammen med de øvrige byggefag om kampagnen "Mød Danmarks Mestre" - oplev den her.

Lørdag aften samledes generalforsamlingsdeltagere og ledsagere til den traditionelle aftenfest.

© KØBENHAVNS MALERLAUG 2022Ny hjemmeside af Højvig Group | Designet af Rindom Grafik/Design
crossmenu