10.05.2022

The Danish Club

Industrialisering, fremskridtsiver, arkitektonisk og kunstnerisk opgør med tidligere tiders prunk og pynt: 1900-tallet betød en fundamental omvæltning for malerfaget – ja, for hele vores måde at indrette vores boliger på.

Konservator ved Nationalmuseet, Johanne Bornemann Mogensen, er forfatteren bag bogen ”MALET”, der udgives af Gads Forlag i samarbejde med Københavns Malerlaug i forbindelse med laugets 400 års jubilæum. Bogen er den første, samlede fremstilling af den materialeteknologiske udvikling i det 20. århundrede sat i sammenhæng med udtrykket og moden i indretningen af vores boliger.

Den 10. maj indbyder The Danish Club, et fællesskab af bygnings- og arkitekturinteresserede, til at møde forfatteren, der vil give os en førstehåndsberetning om arbejdet med bogen. Oveni introducerer Adam Pade, Københavns Malerlaug, til laugets historie og ikke mindst til den laugstradition, som lauget er et barn af. Mødet finder sted kl. 16.00 i laugets lokaler, Amaliegade 31, 1256 København K.

”Malet” bliver udgivet med støtte fra Th. Stillinges Fond, Varelotteriet, Bergia Fonden, Augustinus Fonden, Realdania og Kirsten og Freddy Johansens Fond.

Medlem af The Danish Club? Klik her for tilmelding direkte hos The Danish Club

© KØBENHAVNS MALERLAUG 2024
crossmenu