Den eneste regel er, at der ikke er nogen regler

Bygningsmalere i clinch med kunsten

Kristian von Hornsleth (tv.) og oldermand Per Vangekjær gør status efter to kulørfulde dage på Kgs. Nytorv. Foto: Henrik Nielsen

– Tanken var at stille nogle store, hvide plader op på et offentligt sted og så få nogle bygningsmalere til at realisere en tanke, en idé. Det mest interessante har været, at de her mennesker ved utrolig meget om faget, om håndværket. De ved, hvordan tingene og farverne arbejder sammen. Det har været en kæmpehjælp til at få forløst deres tanker.

Sådan lød det, da kunstmaleren Kristian von Hornsleth gjorde status efter to dage på Kgs. Nytorv, hvor svende og lærlinge fra tre københavnske malervirksomheder fik som udfordring at hylde livet, farverne og kærligheden.

Adskillige nysgerrige defilerede forbi laugets kunst-event på Kgs. Nytorv. Foto: Henrik Nielsen

– En anden interessant ting er, at her står der ni mennesker klædt i ens tøj, men de har præsteret at udføre nogle værker, der er så totalt forskellige. Værkerne er et vindue ind til de her super individualistiske mennesker, fortsatte han.

Værkerne blev udført med almindelig bygningsmaling på 1,22 meter bredde og 2,40 meter høje plader, og undervejs blev malerne coachet og inspireret af Hornsleth, der også selv udført et værk. Gennemgående i alle værkerne var, at Københavns Malerlaugs signet skulle integreres i dem.

De ni værker skal i perioden frem til midten af september på turné rundt om i byen, inden de bliver solgt på auktion til fordel for et velgørende formål.

© KØBENHAVNS MALERLAUG 2024