Københavns Murerlaug ønskede til lykke

Med et maleri af billedkunstneren Jacob Herskind ønskede Københavns Murerlaug dets frænder i Københavns Malerlaug til lykke med 400 året i 2022. Det skete under Murerlaugets stiftelsesfest i Moltkes Palæ den 7. marts.

Viceoldermand Jan Pelby, Københavns Malerlaug, måtte dog i første omgang nøjes med at få papir på sagen. For maleriet er slet ikke udført endnu.

– Tanken er, at Jacob Herskind skal male og skildre Københavns Malerlaug og Københavns Murerlaugs fælles historie igennem de sidste 400 år. Og indsigten i den historie skal laugenes to oldermænd og viceoldermænd give ham, lød det fra Københavns Murerlaugs oldermand, Christian Dahl Pedersen.

Jacob Herskind, f. 1958, har beskæftiget sig med kunst, siden han var helt ung. Men først i 1994 – efter en længere karriere i bl.a. shippingbranchen sprang han ud som billedkunstner på fuld tid. Hans værker er præget af en alsidig motivverden fremstillet med humor, en lille smule galskab – og i hvert fald så mange kulører, at øjet sansebombarderes. Desuden er han kendt som portrætkunstner.

Oldermand Christian Dahl Pedersen, Københavns Murerlaug (th.), overrækker viceoldermand i Københavns Malerlaug, Jan Pelby, et ”gavebevis” på et maleri af Jacob Herskind; et maleri, der skal fortælle murer- og malerfagets forbundne rejse igennem 400 år.

© KØBENHAVNS MALERLAUG 2024